Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم ملی ایران با برد ژاپن می تواند بعد از چندین سال به حسرت حضور خود در فینال جام ملت ها پایان دهد و فرصت اینکه عنوان پرافتخارترین تیم را به همراه ژاپن در این مسابقات داشته باشد به دست آورد و علاوه بر آن از سد رقیب دیرینه خود هم گذشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ بعد از پیروزی شیرین تین ملی کشورمان در مقابل چین و عملکردی که کام ایرانیان را شاد کرد؛ تیم ملی در ایستگاه بعد باید در مقابل ژاپن قرار گیرد؛ در واقع شاگردان کارلوس کی روش برای شکستن طلسم ۴۳ ساله فینالیست شدن در معتبرترین رقابت فوتبالی قاره کهن باید مقابل پرافتخارترین تیم تاریخ این مسابقات قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم ملی فوتبال ایران تاکنون چهارده دوره در جام ملت‌های آسیا شرکت کرده و در این میان در جام ملت‌های ۱۹۶۸ ایران، ۱۹۷۲ تایلند و ۱۹۷۶ ایران جام قهرمانی را بالای سر برده و چهار بار هم رتبه سوم را کسب کرده است و ایران در مجموع هشت بار موفق به حضور در نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا شده است؛ ضعیف‌ترین عملکرد ملی پوشان فوتبال کشورمان در جام ملت‌ها به دهمین دوره مسابقات به میزبانی ژاپن باز می‌گردد جاییکه ایران در گروه A آن دوره با وجود کسب ۳ امتیاز از ۳ بازی پایین‌تر از میزبان و امارات و البته بالاتر از کره شمالی در رده سوم گروهش قرار گرفت و برای اولین و آخرین بار موفق به صعود از مرحله گروهی نشد.

کفه ترازو در آمار عملکردبه نفع ژاپنی ها سنگینی می کند

در سوی مقابل سامورایی‌ها آمار به مراتب بهتری نسبت به ایران در جام ملت‌ها دارند قصه ژاپن در این رقابت‌ها از نهمین دوره مسابقات آغاز شد و جالب اینجاست تنها دوره‌ای که آبی‌ها نتوانستند از مرحله گروهی راهی مرحله حذفی شوند به همین دوره باز می‌گردد چراکه آن‌ها در جام ملت‌های ۱۹۸۸ قطر پس از تیم‌های کره جنوبی، ایران، قطر و امارات قعرنشین گروه A شدند

با این وجود نخستین قهرمانی ژاپن یک دوره بعد یعنی در جام ملت‌های ۱۹۹۲ با سرمربیگری هانس اوفت هلندی رقم خورد که میزبانی آن را برعهده داشت ژاپن پس از حذف در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های ۱۹۹۶ امارات با شکست ۲ بر صفر مقابل کویت، سال ۲۰۰۰ بار دیگر توانست جام قهرمانی این رقابت‌ها را با برتری یک بر صفر مقابل عربستان به دست آورد؛ سرمربی ژاپن در آن دوره فیلیپ تروسیه فرانسوی بود.

سامورایی‌ها سال ۲۰۰۴ در بالا بردن جام قهرمانی هت تریک کردند و در حالیکه زیکو برزیلی را به عنوان سرمربی روی نیمکت داشتند چین میزبان را در فینال آن جام سه بر یک شکست دادند؛ البته این تیم در جام ملت‌های ۲۰۰۷ عملکرد خوبی نداشت و در نهایت نتوانست در رتبه‌ای بالاتر از چهارم قرار بگیرد.

ژاپن با کسب قهرمانی جام ملت‌های ۲۰۱۱ قطر توانست خود را از عربستان و ایران جدا کرده و با چهار قهرمانی بر بام قاره کهن بایستد؛ این تیم در دیدار فینال پانزدهمین‌دوره جام ملت‌ها با یک گل از سد استرالیا عبور کرد.

ژاپن در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های ۲۰۱۵ استرالیا هم در ضربات پنالتی به عراق باخت و پس از ۱۹ سال از صعود به جمع چهار تیم برتر بازماند.

ایران و ژاپن که در حال حاضر با قرار گرفتن در رتبه ۲۹ و ۵۰ رنکینگ فیفا در رده اول و سوم قاره آسیا جای دارند تاکنون ۱۷ بار در رقابت‌های مختلف به مصاف هم رفته اند.

در این میان ۶ پیروزی سهم تیم ملی کشورمان و ۵ برد سهم ژاپن بوده و ۶ بازی هم با تساوی به اتمام رسیده است؛ بازیکنان ایران در دیدار‌هایی که مقابل این تیم انجام داده اند ۱۹ گل به ثمر رسانده اند و ژاپنی‌ها هم ۱۸ بار دروازه تیم ملی کشورمان را باز کرده اند.

اولین بار این ۲ تیم ۱۶ اسفند ۱۳۲۹ در مرحله نیمه نهایی بازی‌های آسیایی ۱۹۵۱ دهلی نو مقابل هم قرار گرفتند که آن بازی با تساوی صفر بر صفر پایان یافت و ۲ روز بعد ملی پوشان کشورمان حریف خود را ۳ بر ۲ شکست دادند.

بهترین پیروزی تیم ملی ایران برابر این حریف شرق آسیایی در بازی‌های آسیایی ۱۹۸۶ سئول رقم خورد جاییکه شاگردان مرحوم پرویز دهداری با گل‌های سید مهدی ابطحی و ناصر محمد خانی ۲ بر صفر ژاپن را شکست دادند، اما بدترین نتیجه ما هم مقابل ژاپن به باخت سه بر یک از این تیم در بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک باز می‌گردد که گئورگی سوچ مجارستانی هدایت ایران را برعهده داشت و حمید شیرزادگان تک گل ایران را در آن بازی به ثمر رساند.

علی دایی با ۴ گل بهترین گلزن ایران مقابل ژاپن است و آسامو مائدا هم با ۲ گل بهترین گلزن سامورایی‌ها در نبرد با تیم ملی کشورمان است.

مروری بر یک خاطره تلخ

اولین بازی ۲ تیم در جام ملت‌های آسیا به سال ۱۹۸۸ باز می‌گردد که آن دیدار با تساوی بدون گل به اتمام رسید، اما چهار سال بعد یکی از جنجالی‌ترین دیدار‌های تاریخ ایران و ژاپن رقم خورد؛ در آن بازی شاگردان علی پروین می‌توانستند حتی با کسب یک تساوی هم صعود خود را به عنوان صدرنشین گروه A رقابت‌ها به مرحله نیمه نهایی قطعی کنند، اما اخراج جمشید شاه محمدی در دقیقه ۵۵ شرایط سختی را در جهت حفظ نتیجه بدون گل برای ایران فراهم کرد تا جاییکه کازویوشی میورا، اسطوره تمام نشدنی فوتبال ژاپن در دقیقه ۸۷ در مصاف تک به تک با احمدرضا عابدزاده ژاپنی‌ها را پیش انداخت و مقدمات حذف ایران را فراهم کرد؛ البته در کنار شاه محمدی ۳ بازیکن دیگر کشورمان یعنی فرشاد پیوس، نادر محمد خانی و مرتضی کرمانی مقام پس از گل میورا از جمال شریف سوری کارت قرمز گرفتند که این امر تبعاتی، چون محرومیت چندین ساله را برایشان به همراه داشت.

ایران و ژاپن ۷ مرداد ۱۳۸۳ آخرین و سومین بازی خود در تاریخ جام ملت‌ها را مقابل هم برگزار کردند که آن بازی در شهر چونگ کینگ چین با تساوی بدون گل تمام شد.

با نگاهی به این نتایج متوجه می‌شویم ایران در ۳ بازی قبلی خود مقابل ژاپن در جام ملت‌ها تاکنون پیروز نشده و ۲ تساوی و یک شکست حاصل کارش بوده است.

حال حدود ۱۴ سال از آخرین بازی رسمی ایران و ژاپن می‌گذرد؛ دیداری که در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان برگزار شد و با شکست ۲ بر یک یوز‌ها به اتمام رسید. البته از آن تاریخ به بعد ایران و ژاپن تنها یک بار با هم بازی کرده اند. ۲۱ مهر ۹۴ ایران در ورزشگاه آزادی به مصاف شاگردان وحید هلیل هودزیچ رفت و در نهایت به تساوی یک بر یک رضایت داد که مهدی ترابی برای ایران و یوشینوری موتو برای ژاپن گلزنی کردند.

ژاپن و ایران با میانگین سنی نزدیک بهم

تیم ملی امارات با میانگین 28.3 سال مسن ترین تیم حاضر در مرحله نیمه نهایی جام ملت های آسیا 2019 است. نکته جالب اینجا است که رقیب این تیم در این مرحله یعنی تیم ملی قطر با 25.2 سال جوان ترین تیم این مرحله است.

دو تیم ایران و ژاپن که در مرحله نیمه نهایی باید با هم دیدار کنند با میانگین 27.7 و 27.6 سال تقریبا شرایط سنی برابری دارند. بازی های مرحله نیمه نهایی جام ملت های آسیا روزهای دوشنبه و سه شنبه برگزار می شود. در این دوره ابتدا روز دوشنبه ایران از ساعت 17:30 به مصاف تیم ملی ژاپن می رود و روز سه شنبه در همین ساعت قطر با امارات دیدار می کند.

باز هم یک داور استرالیایی و زنده شدن خاطرات بد قضاوت ویلیامز

کمیته داوران کنفدراسیون فوتبال آسیا داوران مرحله نیمه نهایی جام ملت های آسیا را معرفی کرد که بر این اساس مسابقه ایران و ژاپن را کریستوفر جیمز بیس سوت خواهد زد.

این داور استرالیایی تاکنون در تورنمنت جام ملت ها، دو مسابقه بحرین مقابل تایلند و لبنان مقابل کره شمالی را سوت زده و حالا سومین بازی اش به عنوان داور وسط مسابقه حساس ایران و ژاپن خواهد بود. او در مرحله یک چهارم نهایی داور ویدئویی مسابقه ویتنام و ژاپن بود و در مرحله یک هشتم نهایی نیز کمک داور ذخیره مسابقه ایران و عمان لقب گرفت.

بیس 34 ساله جزو داوران جوان و باتجربه فوتبال آسیا به حساب می آید که از سال 2011 در لیست الیت داوران قرار گرفته و فعالیت های داوری بین المللی اش را انجام می دهد.

هواداران فوتبال ایران 4 سال قبل در بازی با عراق از بنجامین ویلیامز داور استرالیایی خاطرات خوبی ندارند و حالا در بازی حساس با ژاپن یک هموطن ویلیامز برای قضاوت انتخاب شده است. از این رو همه امیدوارند او قضاوت عادلانه ای انجام دهد و زمینه را برای صعود ایران به فینال مهیا کند.

بر این اساس ایران و ژاپن دوشنبه، هشتم بهمن، ساعت ۱۷:۳۰ در نیمه نهایی جام ملت های آسیا در ورزشگاه بن زاید العین به مصاف هم خواهند رفت.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۲۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکس ابرل: همه ما یک فینال تمام آلمانی می‌خواستیم به جز داوران لهستانی!

مدیر ورزشی بایرن مونیخ حسابی از سیمون مارسینیاک و تیم داوری از کشور لهستان عصبانی است.

طرفداری | بازیکنان، کادر فنی و مدیریتی بایرن مونیخ به تیم داوری بازی مقابل رئال مادرید معترض هستند.

رئال مادرید در حالی موفق به پیروزی مقابل بایرن مونیخ شد که در آخرین لحظات این بازی، بایرن مونیخ با دلیخت موفق به زدن گل مساوی شد اما داور این، مارسنیاک، گل را به نشانه آفساید مردود اعلام کرد. پس از پایان بازی از بازیکنان بایرن مونیخ گرفته تا کادر فنی و توماس توخل به تصمیم جنجالی سیمون مارسینیاک معترض بوده‌اند. حال نوبت به مدیر ورزشی باواریایی‌ها رسیده که این چنین عصبانیت خودش را از قاضی لهستانی این مسابقه ابراز کند.

همه ما یک فینال تمام آلمانی می‌خواستیم به جز داوران لهستانی. او اشتباه خودش را پذیرفت و عذرخواهی کرد، اما عذرخواهی او به چه درد ما می‌خورد؟

تاریخ و زمان بازی فینال لیگ قهرمانان اروپا 2024؛ جام پانزدهم کهکشانی‌ها یا خداحافظی باشکوه کاپیتان؟ 

 

از دست ندهید ????????????????????????

درد بی‌پایان؛ چهره ناصر الخلیفی بعد از حذف مقابل دورتموند (عکس) ادین ترزیچ، هوادار دیروز، سرمربی فینالیست امروز داروین نونیز به شایعات پیوستن به بارسلونا قوت بخشید! سوتی عبدالله ویسی روی آنتن زنده؛ تخلف پاداش 3.5 میلیاردی فولاد؟ 

دیگر خبرها

  • مکس ابرل: همه ما یک فینال تمام آلمانی می‌خواستیم به جز داوران لهستانی!
  • طلسم مدافع استقلال بالاخره می‌شکند! (عکس)
  • اشک‌های اورساتو در وداع با لیگ قهرمانان؛ داور ایتالیایی پس از قضاوت پاریس-دورتموند گریست
  • داور گمنام عمانی، بازی ایران را سوت می‌زند
  • آزمون: بازی با ژاپن شیرین‌ترین برد فوتبالی‌ام بود
  • گرامی: مقابل استقلال به آنچه لیاقتش را داشتیم نرسیدیم
  • قریشی: داور با چه توجیهی روزبه‌چشمی را اخراج نکرد؟!
  • بلینگام: رئال مادرید تمام زندگی من است؛ کاش خاطرات بارسلونا را دوباره زنده کنم
  • نکونام:می دانستیم بازی سختی داریم/ قضاوت داور بی نقص بود
  • دیدگاه کارشناس در مورد قضاوت بنیادی فر در بازی نساجی و پرسپولیس